ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Американецът Джим Макингвейл в края на миналата година стана известен с факта, че прибра най-голямата печалба в историята на хазарта. Предприемачът, известен като Мак Матрака, взе 75 милиона долара, след като направените от него няколко залога за титла на бейзболния Хюстън Астрос се оказаха печеливши.

Макингвейл има място в историята на хазарта и с рекорд, но в противоположната посока. Неговото име фигурира на три от първите четири места на играчите, загубили най-големи суми от спортни залози.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Той е класиран на четвърта позиция с грешното решение да заложи 1,5 милиона долара на любимия си кон Епицентър за надбягването в Кентъки през 2022 г. За негово нещастие в състезанието триумфира един от най-малко очакваните победители – конят Рич Страйк, за чийто успех имаше коефициент от 80 към 1.

Мак Матрака заема и второто място в класацията. През миналата година профуква 9,5 милиона долара накуп, след като грешно прогнозира победителя на Супербоул. Той предвижда победа на Синсинати Бенгалс, но победата взима Лос Анджелис Рамс с 23:20.

Джим Макингвейл държи и рекорда за най-голяма загуба при единичен залог в историята на хазарта. През 2019 г. той прогнозира победа на любимия си бейзболен клуб Хюстън Астрос във финалната серия на МЛБ срещу Вашингтон Нешънълс. Тимът от столицата на САЩ обаче печели титлата с общ резултат 4:3. Това означава, че Мак Матрака е загубил впечатляващия си залог в размер на 13 милиона долара.

Така само за трите си загуби, регистрирани в ранглистата, Макингвейл е олекнал с общо 24 милиона долара.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!