Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над Урал в контролна среща. Спарингът се игра на спортен комплекс "JA Sports Centre & Shooting Club" в Дубай.

В първите минути играта бе равностойна, като още във втората минута удар на Николай Минков се отклони от тялото на бранител и мина над вратата.

В 9-ата минута опасен пробив отляво по атаката на Урал завърши с точен удар, който бе отразен от Георги Аргилашки. В рамките на следващите 120 секунди Ботев реализира два бързи гола.

В 10-ата минута Рой Херман пусна отличен пас към Мартин Секулич. Нападателят остана очи в очи с вратаря и стреля, стражът отрази първия удар, но топката отново остана в Секулич и хърватинът вкара за 1:0.

След по-малко от две минути отново Секулич бе замесен в попадение на „жълто-черните“. Нападателят подаде по перфектен начин към Емануел Уме, който от движение разстреля стража за 2:0.

В 16-ата минута силен удар към вратата на пловдивчани бе париран от Аргилашки. Последваха няколко атаки за руския тим, но без точен удар.

Такъв дойде в 34-ата минута, когато играч на „белите“ получи пред наказателното поле и пробва да прехвърли Аргилашки, но стражът на ботевистите се намеси уверено и спаси.

Последва серия от удари към вратата на Урал, като с шутове се отчетоха Минков, Прокопиев, Секулич и Уме.

Руският тим стартира по-активно след почивката и в първите минути играта се водеше в половината на Ботев. В 52-ата минута продължителна атака на „белите“ завърши с центриране отляво и последва удар от движение, минал покрай вратата.

Силните минути на руснаците дадоха нужния ефект в 59-ата минута. Атака отляво завърши с остро центриране и нападател засече от движение, разписвайки се за 2:1.

Няколко минути по-късно „белите“ бяха близо до равенството, но играч на Урал стреля неточно от близка дистанция. С течение на второто полувреме дъждът се засили и затрудни двата тима.

В 69-ата минута удар към вратата на Ботев бе отразен от Аргилашки. В 76-ата минута удар на Красиан Колев бе спасен от стража на Урал.

В 81-ата минута късо изпълнение на корнер завърши с удар към вратата на Ботев, който бе неточен. В минутите до края липсваха чистите положения и „канарчетата“ се поздравиха с победа.

В петък Ботев ще изиграе последната си контрола по време на лагера в Дубай. Съперник на „канарчетата“ ще бъде един от най-силните руски отбори – Спартак (Москва).

 Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023