Влизането на руския милиардер Антон Зингаревич в Ботев (Пловдив) доведе до старта на редица промени в клуба. Новият наставник на клуба е Азрудин Валентич, а Кристиян Тиритиело ще влезе в щаба му. Както вече писахме, Валентич е босненец с шведски паспорт. Роден е на 21 юли 1971 година. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

БЛИЦ ви предлага интересна информация за новия изпълнителен директор на "канарчетата". Става дума за испанеца Даниел Серехидо, който има изключително богата биография. Той е човекът на Зингаревич и той ще дърпа конците в Ботев. Серехидо завършва бизнес обучение САЩ и Австралия, след което работи като консултант в Китай, Индия и Русия.

През 2015 година Серехидо основава PITCH Sports, логистична компания, фокусирана върху Световното първенство през 2018 година в Русия. Следващата година се присъединява към ръководството на испанската Ла Лига, като целта му е да развие бизнес стратегиите в Русия и Беларус. Той е и съветник в борда в Hype Sports Innovations и изнася лекции в различни курсове за спортен маркетинг в бизнес училища.

Първо в БЛИЦ: Голямата сделка в българския футбол е факт!


(Даниел Серехидо - вдясно)

Към Ботев ще се присъединят няколко футболисти. Трима от тях идват от датския Фремад Амагер - собственост на Зигнаревич и където треньор доскоро беше новият наставник на "канарчетата". Той води със себе си в Пловдив двама защитници и един халф, на които отлично познава качествата.

Първият защитник е Кевин Хууг Янсон. Той е 20-годишен швед, който е роден в Белгия. Продукт на школата на Хелзинборг. През 2019 година преминава в Мялби, а шест месеца по-късно е продаден на Фремад Амагер. Може да играе и като дефанзивен халф, а цената му е около 150 000 евро.

(Янсен - с жълт екип)

Вторият бранител е 20-годишният северномакедонски национал Марио Младеновски. Той пристига във Фремад от Вардар през лятото на 2020 година. Дебютира за националния отбор на родината си през 2019 година срещу Австрия. Смятан е за един от големите таланти на страната. Оценяван на 150 000 евро. Този сезон има 5 мача за Фремад.

(Марио Младеновски)

В Ботев пристига и атакуващ халф. Това е Реда Рабей, който е алжирец с френски паспорт. Започва в скромния френски Васкехал, след което преминава в Амиен. Няколко години поред е даван под наем в Лион-Дюшер, Дако-Гетика и Авранш. След края на договора с Амиен през лятото на 2019 година преминава със свободен трансфер във Фремад. Изигра този сезон 11 мача, в които се отчете с един гол и една асистенция. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството



(Реда Рабей)