Случващото се в Ботев (Пловдив) последният месец прикова вниманието на цялата футболна общественост и дори измести фокуса от традиционните Левски и ЦСКА. 

Ще потекат ли руските пари при "канарчетата"? Ще бъде ли Ботев новият хегемон в България? 

Това са част от въпросите, които се задават. А привържениците на "жълто-черните" доволно потриват ръце, че в клуба ще има невиждан приток на пари, силна селекция и борба за първа титла от 1967 година.

Дали обаче това ще се случи? Зависи от интересите на Зингаревич. Последното десетилетие, че и повече, ставахме свидетели на гръмки обещания. Пристигаха богати италианци, индийци, какви ли не. Резултатът винаги беше плачевен. И със сигурност една част от феновете имат тези притеснения, че всичко може да е просто фанфари, а реалността да се окаже съвсем друга.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От друга страна Зингаревич е руснак и много веднага свързват Ботев със ситуацията с Челси. Там Абрамович успя да постигне немислими преди него неща. друга страна е Дмитрий Риболовлев, който взе френския Монако, но в резултат на това постигна една единствена титла, а през останалото време Монако е малко по-добър от средняшките отбори. Това едва ли би задоволило феновете на Ботев (Пловдив). 

Имаме и няколко примера за потекли бързо и изчезнали още по-бързо руски милиони във футболни клубове. Жалкото е, че след тях в повечето случаи се стига до тотален колапс - пример Анжи (Махачкала) на Сюлейман Керимов. Там се наляха луди пари, привлякоха се световни звезди и след две години всичко приключи.

Разбира се, за всички би било добре Зингаревич да има истински интерес Ботев да се изстреля високо и да постига успехи. Така ще спечели и родния футбол - ще привлече вниманието на други чуждестранни инвеститори, ще се увеличи конкуренцията, ще се вземе добър пример, че у нас не е лудост да се инвестира във футбола.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството