Руският милиардер Антон Зингаревич, който е новият собственик на Ботев (Пловдив), обясни защо е предприел крачката за закупуване на "канарчетата". Той говори пред сайта на друг свой клуб - Фремад Амагер.

„Закупуването на мажоритарния дял от акциите на Ботев (Пловдив) е една част от добре обмислена стратегия. Откакто поехме Фремад през 2018 г., ние едновременно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко футболни клуба в Европа.

Анализирахме много, какъв ще е следващият етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във Фремад през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегията, ние преговаряхме с българския клуб Ботев (Пловдив) за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход“, каза Антон Зингаревич.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Още при закупуването на Фремад от компанията на Антон Зингаревич през май 2018-а ние съобщихме, че неговите амбиции са да изгради международна клуба мрежа", каза пък директорът на Фремад Алан Равн.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството