Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич и асистентът му Кристиан Тириетело дадоха пресконференция пред медиите.  Босненецът с шведски паспорт ще води „канарчетата“ след идването на власт на руския милиардер Антон Зингаревич.

"Най-важно за мен е семейството, а след това е футболът. Казвам се Азрудин Валентич. Можете да ме наричате Вали. Надявам се да имаме хубаво сътрудничество", бяха първите думи на треньора пред българските журналисти.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Семеен човек съм. Имам двама синове на 14 и 17 години. Идвам от Швеция, но съм роден в Югославия. Босненец съм. От 2002 година живея в Швеция. Прекарах 18 години там. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си като треньор в Швеция. Много хора биха се изненадали на преместването ми в Ботев (Пд). Бъдейки балканец, за мен решението не беше трудно. На мен ми е позната балканската енергия и любовта към футбола. Всички знаят какво се случва в Ботев (Пд), но и всички знаят какво е Ботев (Пд). Доколкото знам, Ботев е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем таблицата с класирането, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще бъда честен - дошъл съм, за да мога заедно с футболистите да придвижим Ботев към челото на класирането“, добави Валентич.

"Аз съм треньор, който обича млади играчи. Ако младите имат качества и енергия да печелят мачове, ще играят. За нас обаче най-важно е да печелим мачове. Не е тайна, че Неделев е голямата звезда на този клуб. Анализирахме всеки играч в Кристиан Тиритиело. Не дойдохме просто така в България. Много по-добре е, че контузията на Неделев се случи сега, а не три дни преди началото на първенството. Ще опитаме да се справим по най-добрия начин", каза още наставникът.

Той разкри подробности за запознанството си с Антон Зингаревич и го засипа с похвали.

„Когато започнах да работя със Зингаревич преди две години, си казах, че ако започнем сътрудничество и градим нещо, ще го направим. Никога от живота си досега не съм срещал толкова коректен човек. Изключителен професионалист. Победител и мисля, че в Ботев Пловдив се нуждаем точно от това. Няма да е лесно, защото играем срещу добри отбори, но вярваме, че ще постигнем целите си“, заяви Валентич.

"Когато бях футболист, българските играчи бяха на много високо ниво в Европа. Мисля, че през 1994 година България игра срещу Швеция на СП за бронзов медал. Какво се случи в последните десетилетия с българския футбол? Това е повече въпрос към БФС. България като страна има много голям потенциал. Срещал съм се с покойния Трифон Иванов, когато играехме в Австрия и той ме разби. В момента най-големият проблем на България е агресивността и интензвиността, защото в Европа нивото се вдигна много. Българските футболисти играят бавно", завърши спецът. 
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството