Започва разследване и у нас за убийството на 28-годишния футболен фен на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски в Солун. Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева. 

Днес в Министерски съвет се проведе среща на премиера Бойко Борисов с бащата на Тоско, адвоката на семейството, представители на фенклуба на Ботев и на самия Гешев.

Милева заяви ангажимента на прокуратурата и Гешев да се образува паралелно досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура (СГП), а в България да се извършат всички действия по разследването. Тя уточни, че делото ще е под специалния надзор на ВКП. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Правосъдният министър Данаил Кирилов пък докладва, че Борисов му разпоредил да иска информация за разследването от гръцкото прасвосъдно ведомство. 

Адвокатката на семейството Константина Харизанова обясни, че имат притеснения, че в адреса са посочени само двама, а деянието е извършено от 20 души, които трябва да се издирват. Бащата на Тоско - Георги, пък е получил уверение, че ще се вземат справедливи мерки и случаят няма да се забрави.