Международната боксова федерация (IBF) скандално ощети Кубрат Пулев за наградния фонд от евентуален мач между българина и Владимир Кличко. Централата е уважила молбата на украинския боксьор да получи допълнителни 5% от наградния фонд, което означава, че Кобрата ще вземе само 20% от цялата сума за мача, независимо от неговия изход.

Това ще се случи, ако агентите на Кубрат Пулев и Владимир Кличко не стигнат до договорка за двубоя и той отиде на наддаване на промоутъри. Последният такъв случай в мач на украинеца беше двубоят му с Александър Поветкин от Русия. Тогава двете страни разделиха 23 милиона долара, като 75 процента отидоха за Владимир, какъвто е обичаят по принцип за шампиона или този с по-тежката титла.

„Ако от „Зауерланд“ не променят офертата си, мач няма да има“, обяви мениджърът на Кличко Бернд Бьонте пред bgsport.bg.
 
Самият Кличко не иска да се бие сега с Пулев, а с шампиона на WBC Бърмейн Стивърн с цел обединяване на поясите в тежка категория.
 
„Владимир благодари на президента на IBF Дарил Пийпълс и борда на директорите за подкрепата и промяната на дяловете на 80%:20%, с което показаха уважението си. Владимир ще направи 17-ата си защита на титлата на IBF в следващия си мач, независимо дали ще бъде срещу Пулев или Стивърн“, коментира Бьонте.