Нова драма се заформи около уж считания за сигурен мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Украинецът за пореден път ще се опита да избяга от Кобрата. Както вече стана ясно, Кличко има поставен ултиматум от IBF да се боксира с българина, но въпреки това направи странно изказване. По принцип двамата трябва да се срещнат на 6 септември за задължителна защита на титлата, за която Пулев е претендент. Според Кличко, който е носител на поясите във версии WBA, WBO и IBF, по-важно било да се боксира и за титлата на WBC, отколкото да се среща с Кобрата.

"WBC - това е приоритет за мен. Никога не съм имал тази титла. Надявам се, че в близко време ще се разберем", заяви пред RTL Кличко, показвайки, че няма намерение да се съобразява с нарежданията при следващото си излизане на ринга да се изправи срещу Пулев.

Мениджърът на украинеца - Бернд Бьонте, също заяви, че на този етап Владимир не мисли за българин, а за обединяващ мач с новия шампион на Световния боксов съвет (WBC) Бърмейн Стивърн.

"Преговаряме с промоутърите на Бърмейн Стивърн", съобщи Бьонте, разкривайки плановете на Кличко.

И докато украинецът мисли за титлата на WBC, Кобрата набляга на здравите тренировки в София, надявайки се най-после да се осъществи мечтата му - да излезе на ринга и да получи възможност да ступа Владимир Кличко.