Кубрат Пулев даде своята версия за отказите на всички съперници да излязат срещу него на ринга. Циркът с разиграването му продължава. Най-новото е, че съперник на българина на галавечерта утре в Рощок ще бъде 39-годишният хърватин Ивица Перкович.

Оказа се, че англичанинът Дани Хюз също отпада, въпреки че по-рано днес беше съобщено, че той ще е противник на Пулев.
Двубоят е в събота от 21:30 часа и ще бъде излъчван по "Диема".

"Ще играя с Ивица Перкович от Хърватия, който също не е лош боксьор, но в последния момент така се получават нещата. Моят мениджър ми обяснява нещата така, че за толкова кратко време не е успял да намери човек, който да се съгласи да се бием. Все по-малко хора се съгласяват да играят срещу такъв противник като мен. Освен това, те не могат да инвестират половин милион за този мач, така че противниците, които искат да се играем, претендират за безусловни суми. За съжаление, това е истината“, заяви Пулев пред Нова тв.

- Мисля, че Перкович ще пристигне навреме, така ми казват. Аз съм доста търпелив и издръжлив човек, винаги гледам позитивно на нещата. За съжаление или за радост, проведох доста сериозна подготовка, за мач срещу сериозен противник, но ще видим какво ще стане. Не, няма опасност да го подценя. Не подценявам абсолютно никого. Не е лош боксьор. Свали Димитренко в нокдаун, а и боксът е спорт, в който ако допуснеш подценяване, може да загубиш мигновено. Това е спортът, в който не се знае нищо до последно.“

Кобрата говори и относно евентуалните си следващи съперници. "Аз лично за преговори за мач с Александър Поветкин не знам, нито сме го коментирали. Нито моят мениджър, нито от "Зауерланд" дори не сме го споменавали, поясни най-силният ни боксьор. - Братята Кличко, колкото са боксьори, до такава степен са и политици, но и така са се вплели в професионалния бокс, че диктуват нещата и всички се съобразяват с тях. Но аз имам търпението и се надявам този мач да стане факт."