Носителят на купа "Странджа" и многократен държавен шампион по бокс Петър Белберов беше гост в подкаста "Неформално с Георги Петков".

Надеждата ни за медал в свръхтежка категория на предстоящите Олимпийски игри сподели очакванията си за европейската квалификация за място в Токио. Той довери и как се е справил с коронавируса и изолацията в началото на пандемията.

Белберов разясни още как боксьорите ни на най-високо ниво могат да подобрят времето си реакция в своите сблъсъци, като описа и какво е да се изправиш срещу опонент, който е с 30 килограма по-тежък от теб.

Има ли правилен подход при контролирането на теглото за най-тежките боксьори и кой "модел" е по-акуратен - тип "Кличко" и "Джошуа" или "Анди Руис", какво е да спечелиш "Странджа"-та с разкъсан бицепс, помага ли подходът за повишаване капацитета на белите дробове на украинската школа и на "универсалния боец" Ломаченко, може ли плуването да замести тичането при подготовката в бокса, как се е чувствал в ролята на подпомагащ подготовката на Кубрат Пулев за битката му с Антъни Джошуа и ще става ли професионалист след края на пътя си в олимпийския бокс? На всички тези, а и на още много други въпроси, отговори лично Петър Белберов, една от надеждите ни за медал от Игрите в Токио.