От 5 години Ото Рамин е човекът, който се грижи за подготовката на най-добрия ни професионален боксьор Кубрат Пулев. В събота специалистът може да постигне своя най-голям връх в кариерата при успех на Кобрата над Владимир Кличко.

Очакваният с огромен интерес двубой ще бъде предаван директно по Нова телевизия от 23:30 часа. 38-годишният Кличко държи три от четирите най-престижни световни титли на IBF, WBA и WBO плюс тази на IBO. Украинецът ще защитава срещу българина първите три пояса.

"Подготовката на Кубрат мина много добре, той използва спарингите оптимално. За щастие Пулев е здрав и сега остават последните дни, които ще бъдат за стабилизация на формата", каза Ото Рамин за предаването Sport7 по TV7.

"В никакъв случай не е нервен, но не е и прекалено спокоен. Той вече гори в духа на този мач. Знаете, че подготовката за двубоя продължи доста дълго, след като имаше отлагане на първата среща. Но сега вече се вижда краят на това чакане", казва още Рамин.

Треньорът признава и кое е било най-трудното за него в работата с Кубрат Пулев. "Най-трудно за мен в тези 5 години бе да го настроя от аматьорския бокс към професионалния. От простото печелене на точки да се премине и към по-силните удари. Да не се гони само атрактивността, а да можеш да убедиш публика, съдии в своята сила. Да нанасяш чисти, но същевременно много здрави удари. И разбира се, той трябваше да качи и малко килограми. И това се вижда много ясно, ако направите сравнение сега и преди 5 години. Но трябва да отбележим, че въпреки наддаването той запази бързината си. И благодарение на всичките си качества той се вече изглежда много самоуверен и чудесно изгражда срещите си на ринга. Но нека не забравяме, че Кличко е пълен доминант в тежката категория в последните 10 години. Трябва да изчакаме срещата в събота, за да видим дали спаринг-партньорите на Кубрат и неговата подготовка са били достатъчно добри, за да може той да победи", продължи треньорът.

Рамин не се ангажира с категорична оценка дали отлагането на срещата от септември за 15 ноември ще помогне на някой от двамата боксьори. "Всеки знае силните страни на Владимир Кличко. Въпросът е Кубрат да демонстрира своите качества в боя с Владимир. Разбира се, важно ще бъде Пулев да нанася чисти и мощни удари, за да убеди публика, съдии, и естествено самия Кличко, че заслужава да бъде шампион", завърши Рамин.

Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев