Нападателят на Бразилия Фред и вратарят Жулио Сезар прекратиха кариерите си в националния отбор на страната. Решението си те обявиха след края на срещата за третото място срещу Холандия, която бе загубена с 0:3. Провалът на "селесао" на домашното Световно първенство подтикна играчите към отказ от фланелката.

Фред бе един от най-критикуваните играчи на Сколари. Той бе бурно освиркван в мача с Германия (1:7) и остана резерва в спора с Холандия. Фред има общо 30 мача и 16 попадения със златистия екип.

Жулио Сезар инкасира 10 гола в последните две срещи. Срещу Холандия бразилският страж изигра своя мач номер 86 с националната фланелка.

"Това със сигурност беше последното ми Световно първенство, а и последният ми мач за Бразилия. Да играя на Копа Америка догодина, без да имам като цел пред себе си да участвам на Мондиал 2018 би било доста егоистично и затова няма да го направя. Време е други момчета да поемат щафетата. Бразилия има поне седмина или осмина вратари, които могат да се справят с тази задача и е време те да поемат отговорността", сподели Сезар.