Героите от немския национален отбор по футбол признават, че никой не е вярвал в гръмкия исторически успех. Германия разби Бразилия със 7:1 в полуфинал и се класира на финала.

"Сега трябва да осмислим победата и за се подготвим за мача в неделя. Ще се постараем, за да сбъднем мечтата си. Срещу Бразилия цял час знаехме, че победата е наша. Спокойно доиграхме мача, без да проявяваваме високомерие. Това е особена ситуация", каза 25-годишният футболист на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс.

Играчът на мача Тони Кроос добави: "Беше впечатляващ мач за нас. Поне за мен това е най-добрият мач, който съм играл с Германия. От първата минута си повярвахме, видяхме, че Бразилия играе колебливо, взима трудно решения, и се възползвахме."

"След като открихме резултата, головете просто падаха сами. Ако някой ми беше казал преди мача, че ще бием със 7:1, нямаше да повярвам. Но бяхме невероятни, това е," допълни спряганият за ново попълнение на Реал Мадрид играч.

"Тук сме, за да станем световни шампиони. Щастливи сме, и сме облекчени, че преминахме до тук, но имаме още един мач. За победа в полуфинала не дават титла," хладнокръвно завърши Тони Кроос.