Голямата звезда на бразилския национален отбор Неймар, който отпада до края на световното първенство заради счупен прешлен, напусна тренировъчната база на Селесао с хеликоптер. 22-годишният нападател беше докаран в базата с линейка и беше придружаван от лекаря на тима Хосе Луис Рунко, но днес телевизионните камери показаха как Неймар маха от хеликоптера, с който напусна базата. Рунко заяви, че бащата на Неймар е останал през нощта с него. Футболистът пък се е оплаквал от силни болки.

Бразилската звезда се завръща при семейството си в Гуаруха (щата Сао Пауло), където ще се възстановява. Неймар е с фрактура на трети прешлен на гръбнака. Той пострада при сблъсък с Хуан Сунига от колумбийския отбор в 88-ата минута на мача, спечелен от бразилците с 2:1, а бранителят не получи дори жълт картон.

"Единственото лечение е абсолютна почивка", каза доктор Хосе Луис Рунко.

"Това е време за обединение около националния отбор на Бразилия. Цялата наша подкрепа е за Неймар", написа в Туитър президентът на Бразилия Дилма Русеф.

От загубата от Холандия на Мондиал 2010 в ЮАР Бразилия е изиграла общо 60 мача. Неймар е пропуснал шест от тези срещи, а в тях бразилците имат пет победи и една загуба от Франция през февруари 2011 година. Успехите са над Иран, Украйна, Габон, Египет и Дания.