Аржентина и Чили излизат на финала за Копа Америка в повторение на миналогодишния. Двата тима скачат в битката за трофея от 3:00 часа след полунощ, а залогът не е просто поредната купа.

Легендата на Аржентина Диего Марадона вече предупреди Меси и компания да не се връщат от САЩ без трофея, който им избяга след дузпи през миналата година. Тогава именно Чили ги победи с дузпи на финала, след като Игуаин и Банега пропуснаха от бялата точка.

Трофей тази вече ще позволи на Аржентина да се изравни с Уругвай по най-много спечелени трофеи в Копа Америка - по 15 и ще бъде първи за поколението на Лионел Меси, което през 2014 година загуби финал на Световното първенство от Германия, а една по-късно не успя и в битката за Копа Америка - срещу Чили.

Аржентина и Чили вече се срещнаха на Копата, а "гаучосите" победиха с 2:1, макар без Меси в състава.

Тази вечер в Ню Джърси се очаква звездата да води атаката с Игуаин и Ламела, докато Ди Мария и Гайтан са под въпрос, а Лавеци е контузен. В тима на Чили под въпрос е участието на звездата Алексис Санчес, който напусна последната тренировка преди финала.

Балансът между Аржентина и Чили е изцяло в полза на "гаучосите" - 57 победи, 23 равенства, 6 загуби при голова разлика 188:70 (само на Копа Америка - 20 победи, 7 равенства при 63:14 голова разлика).

АРЖЕНТИНА - ЧИЛИ
Пряко по SAT 1 или ТУК, ТУК и ТУК
Стадион: "Метлайф Стейдиъм"
Съдия: Ебер Лопес (Бразилия)

Вероятни състави:

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Меркадо, Отаменди, Фунес Мори, Рохо, Билия, Масчерано, Банега, Меси, Игуаин и Ламела
Резерви: Андухар, Гусман, Майдана, Ронкалия, Куеста, Краневитер, Фернандес, Ди Мария, Гайтан, Пасторе и Агуеро
 

ЧИЛИ: Браво, Босежур, Хара, Медел, Исла, Диас, Арангис, Видал, Алексис, Варгас, Фуесалида
Резерви: Тосели, Ерера, Пулгар, Пуч, Гонсалес, Рохо, Пиния, Ореяна, Кастийо, Силва и Ернандес