ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Голмайсторът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи наградата за Играч №1 на 12-ия кръг в Еfbet Лига. Звездата на "червените" блесна с два гола и асистенция при победата с 3:1 над Локомотив (Пловдив) и вече има 13 точни попадения на сметката в първенството от началото на сезона.

Въпреки отличната форма, която демонстрира, опитният халф не попадна в селекцията на Младен Кръстаич за първите му два мача начело на България. 

Чочев довери, че дъщеричката му Ивайла е на първо място в неговия живот и разясни на коя позиция на терена се чувства най-добре.

 50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

"Обичам да играя и играя в момента дефанзивен халф, това е позицията ми. Има моменти, когато мои колеги са били контузени и съм ги замествал", каза Чочев.

"Доста по-различен е животът след раждането на дъщеричката ми. Може би съм по-отговорен, цялото ми внимание е насочено към нея, всичко друго е на втори план. Дъщеричката ми е на първо място, може би имам допълнителна сила от нея. Успявам да се наспя, да", коментира с усмивка звездата на ЦСКА 1948.

"Нормално е да има повече изисквания към нас, напрежението в отбора е по-голямо, по-напред сме в класирането. Може би отборът има по-голямо самочувствие, надявам се да продължим с доброто представяне и да се задържим в тройката. Не усещам по-специално внимание от защитниците към мен спрямо миналата година. Моята задача не са головете, но се радвам, че в момента бележа и помагам да сме горе в класирането. Имаме 22 основни футболисти, равностойни, които могат да започнат веднага мача. При нас няма 11 човека, които да са постоянни титуляри", продължи Чочев.

"Може би след Лудогорец ние имаме най-дълга скамейка и широк състав - когато играта на върви на някого, може да влезе друг на негово място и да помогне. Купата на България е най-прекият път към отличие, така че ще се целим възможно най-напред в този турнир, разбира се. Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще е най-добрият завършек на сезона. Трудно ще е, но ще се борим до самия край. Това ще е плюс и за всички млади момчета в нашия отбор - да могат да се развиват. Трудно бих наредил финалната тройка, отборите сме на една-две точки разлика, може би и зимната селекция ще окаже влияние, започват наказания за картони, тежки терени идват - ако някой се откъсне в класирането, ще мога да кажа", добави Чочев при награждаването в Пресклуб "България".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига