Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори на пресконференцията преди домакинството на Йънг Бойс от груповата фаза на Лига Европа. Мачът с швейцарците е утре от 19:55 часа пред празни трибуни на Националния стадион "Васил Левски".

"Надявам се да направим добър мач и да се поздравим с успеха. Малко ми е трудно да говоря след лошата новина, която научихме в понеделник. Никола Спасов беше много голям човек. През последната седмица успяхме да работим и с играчите, които бяха повикани в националните отбори. Имаме надежда, че всеки един може да започне мача. Ще изчакаме до утре, за да излезем с най-силният отбор. Юга и Жеферсон са под въпрос, бяха на лечение в Белград. Но няма да рискувам с никой, защото имаме достатъчно футболисти, които да се справят и да покажат защо са в ЦСКА", коментира Акрапович.

"За мен беше минус, че нямаше мач с Левски, защото исках да опозная още играчите и да имаме ритъм. Исках максимално да се подготвим на високи обороти. Но такава беше ситуацията и утре дано направим добър мач", каза спецът.  

"Брадли Мазику няма да може да участва. Всеки отсъстващ е проблем, но имаме играчи, които ще покажат качествата си", продължи треньорът на ЦСКА.

„Шансовете са 50 на 50. Играем в София и ще се опитаме да направим една атмосфера, която да не е приятна за противника. Трябва да сме агресивни и да успеем да вземем точки. Работихме на това да изненадаме съперника. Искам играчите да са агресивни и да имат голямо желание. В този мач трябва да си помагат едни на други. Да провокираме грешки в противника“, добави още той.

„Един от тези, които ще заместят Мазику, е до мен. Голямо удоволствие е да разполагам с такъв професионалист като Петър Занев и да мога да разчитам на опита му“, подчерта Акрапович.

„Няма как да усещам разлика между двата клуба. Всеки знае колко голям е ЦСКА. Поемам отговорност и показвам на играчите, което мога, за да вървим напред и да играем модерен футбол. Локомотив (Пловдив) е крачка зад мен. Беше хубаво за мен, но вече спирам да говоря за тях", каза бившият треньор на "смърфовете".

"Занев се включва напред, но трябва да помага и назад. Трябва да оправим играта си в защитата и да се възползваме от шансовете си. Хубаво е, когато победиш в последната минута. ЦСКА имаше шанс да вкара поне три или четири гола срещу Йънг Бойс“, каза босненецът.

"Видях се два-три пъти с Алан Пардю. Той е човек с голям опит. Много позитивно е, че е в клуба. Всеки знае, че е работил в едно от най-силните първенства в света. Мога да науча много от него, както и той от мен. Винаги съм отворен за позитивна работа", добави Бруно Акрапович.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството

Снимка: АНТОН УЗУНОВ