Голяма част от медиите и феновете в Еквадор настояват селекционерът на националния отбор Густаво Алфаро да даде повече шансове за изява на голмайстора на ЦСКА Жорди Кайседо. Някои дори искат най-добрият чужденец в българското първенство за 2021 г. да бъде титуляр в предстоящите световни квалификации срещу Бразилия и Перу.

Най-сериозният аргумент в полза на Кайседо е представянето му в ЦСКА. В Еквадор отбелязват, че 24-годишният нападател е вкарал 17 гола в 30 мача. С такова постижение не може да се похвали нито един от съотборниците му в националния отбор. В Южна Америка допълват, че силните изяви на тарана само преди дни му донесоха признанието за най-добър чужденец в efbet Лигата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“Изключителен голмайстор! Жорди Кайседо е най-добрият чужденец в българското първенство. Отдавна ни липсваше играч, който е толкова добър с глава. Жорди Кайседо ще ги разпилее”, са част от суперлативите за нападателя на ЦСКА.

Въпреки това Густаво Алфаро едва ли ще ще даде титулярно място на Жорди Кайседо срещу Бразилия на 27 януари, но ако нещата не се развият добре за Еквадор, той почти сигурно ще се появи в игра. На 1 февруари е и мачът с Перу.

Еквадор е на трето място в квалификациите за Мондиал 2022 в Зона Южна Америка и се нуждае от 4 точки в следващите четири мача, за да спечели квота за световното първенство.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022