ЦСКА допусна за трети път в историята си пет гола в един европейски мач. Любопитното е, че винаги, когато това става факт, крайният резултат е все един и същ – 1:5.

На 4 март 1981 година ЦСКА е посечен по същия начин на „Анфийлд“ от Ливърпул. Тогава Стойчо Младенов не играе, а точен за „червените“ е Цветан Йончев. Както е известно, на следващата година ЦСКА и Ливърпул отново мерят сили в турнира за КЕШ. На 17 март Стойчо Младенов е големият герой с двата си гола. „Армейците“ бият с 2:0 след продължения и с общ резултат 2:1 се класират за полуфиналите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На 27 септември 1994 година ЦСКА е размазан с 5:1 отново в Италия. Ювентус гази яко в реванш от турнира за Купата на УЕФА. „Червените“ печелят с 3:2 преди това на „Армията“, но заради нередовна картотека на Михтарски губят служебно с 0:3. В Торино фучи и снове Фабрицио Раванели, който забива и петте попадения. Именно Михтарски вкарва утешителния гол за ЦСКА.

Ето че снощи резултатът се повтори – 5:1 за Рома насред Рим в първи мач от груповата фаза на двата отбора в новоучредения турнир Лига на конференциите.

Стойчо Младенов също е отнасял петица в Европа като треньор на друг български отбор. През 2004 година той води Литекс, където шеф пак му е Гриша Ганчев, срещу ГАК. На австрийска земя „оранжевите“ са пометени с 5:0.

Точно на тази дата преди една година – 17 септември 2020, Стойчо Младенов губи по идентичен начин в евротурнирите начело на Кайсар. Казахстанският тим приема АПОЕЛ (Никозия) и също като ЦСКА снощи повежда в резултата, но после губи лошо с 1:4. 
Efbet Лига - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа