Един от най-постоянните футболисти на ЦСКА от началото на сезона Греъм Кери няма да бъде на разположение на Стойчо Младенов за шампионатното гостуване на Берое, пише „Тема спорт“. Двубоят е утре от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Ирландският полузащитник получи разтежение по време на домакинството срещу Заря Луганск (0:1) от Лигата на конференциите. Осмицата на армейците почувства болки в самото начало на втората част, но опита да стисне зъби и да остане на терена. В 57-ата минута обаче бе заменен от Варела, след като остана на земята, неспособен да продължи. Аржентинецът не се представи на ниво срещу украинците, като през второто полувреме в изявите на ЦСКА имаше сериозен регрес. Отборът не успя да стигне до нито едно чисто голово положение, за разлика от първата част, когато често създаваше неприятности за защитата на "черно-белите".

Макар че не успя да влезе по най-добрия начин в двубоя със Заря, Варела ще замени Кери и срещу Берое утре. От него ще се очаква да организира играта на червените, а най-вероятно в атака ще му партнират тези, които започнаха и срещу украинците – Йомов, Вилдсхут и Кайседо.

Това е и единствената сигурна промяна, която ще направи Стойчо Младенов спрямо срещата онзи ден. Той ще има на свое разположение всички футболисти, освен Кери, трайно контузения Кох и Бисмарк Чарлс, който ще се завърне в игра в през следващия месец.

Все още не е ясно дали при отсъствието на ирландеца в групата ще попадне Хамза Чатакович. Привлеченият през лятото босненец също се подвизава на позицията зад централния нападател, но не се е появявал в игра от над месец. За последно записа минути при гостуването на Ботев Враца (4:2) на 19 септември, когато влезе в края на двубоя.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022