ЦСКА за четвърти пореден сезон отстрани поне два съперника в евротурнирите и се намира на прага на трето последователно участие в груповата фаза на международна надпревара. 

"Армейците" започнаха сезона на 129-та позиция в ранглистата на УЕФА с коефициент 10.500. След отстраняването на Македония Гьорче Петров и Сейнт Патрикс ЦСКА се изстреля с цели 26 места напред във временната класация и събра коефициент 13.000.

За съпоставка – през този сезон 14.500 пункта стигнаха на тимовете, за да са поставени в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите. Ако приемем, че през следващия сезон летвата ще е поставена на приблизително същото ниво, това значи, че отстраняване на Базел би осигурило на ЦСКА място сред поставените по целия път към груповата фаза. Това показват предварителните сметки, но всичко зависи от възпитаниците на Саша Илич и тимовете, участващи в турнира през следващия сезон. 

Както е известно, на "армейците" предстои плейоф за класиране в групите на Лига Европа. Първият мач е в четвъртък от 20:00 часа на "Васил Левски", а реваншът е на 25 aвгуст (също от 20:00 часа).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа