В България понякога наистина стават трудно обясними за елементарната логика неща.

Постоянно някои се оплакват, че няма достатъчно нови спортни бази, че старите не се поддържали, че децата нямало къде да спортуват и т.н. и т.н.

И в същото време, когато в тези трудни времена някой се осмели да инвестира личните си пари за такава база, веднага се намират хора, които да направят Инициативни комитети, да се обявят „против“ строежа и други подобни и да вдигат шум по медиите.

Тези дни такъв е случаят с легендарния ни футболист от САЩ`94 Даниел Боримиров, който има намерение да направи ултрамодерна база в Бояна.

На едно място, където някога е имало квартално стадионче, но до скоро бе превърнато в ливада, където да разхождат кучетата си местните жители.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Та Боримиров се явил на конкурс, представил проект, спечелил и сега е на път да извади огромни пари от джоба си, за да може Бояна и респективно София да имат едно истинско спортно бижу.

„Моите намерения са съвсем чисти. Аз заставам с лицето си пред хората, не се крия и не правя нещо задкулисно. Парите ми имат доказан произход от моята дългогодишна кариера като футболист в Германия. Това, което искам да направя е за всички хора, които живеят и в този район, и в цяла София. Защото в столицата няма подобен спортен комплекс”, заяви за Novsport.com Даниел Боримиров.

Той е категоричен, че местните жители от квартал „Бояна“ ще имат възможност, в определени часове, да ползват новата спортна база безплатно. Освен това ще бъде построена и детска площадка, която също ще се ползва без пари.

Боримиров е изключително учуден от протестите на местните жители, още повече, че цялата процедура е била напълно открита за обществеността и са спазени всички закони в Република България.

„Учуден и огорчен съм от това, което се случва. Още преди три години има решение на СОС за отдаването под наем на въпросния стадион. Аз и още една фирма се явихме и кандидатствахме на конкурса. Документацията ни е изрядна. Процедурата протече около половин година, имаше първи тур, втори тур, и аз спечелих конкурса. Имам подписан договор със Столична община за отдаване под наем за 10 години“, разказа легендарният ни футболист, който е категоричен, че спортната база ще бъде на високо ниво.

„Предвиждам да се изгради нещо прекрасно - модерен спортен комплекс, защото виждате, че в София няма много такива. Най-важното е, че в него децата ще спортуват целогодишно. Ще има три футболни игрища с изкуствена настилка и три тенис корта с настилка най-висок клас. Ще има общо пет съблекални с луксозни условия, 42 паркоместа, включително и места за инвалиди, както и бистро. Въобще ще бъдат създадени максимално добри условия за хората, които искат да спортуват.

Предвидил съм възможността всички деца от квартал "Бояна", както и учениците от "Бояна" и "Павлово" да имат свободен достъп, написано е в договора. Така че не виждам място за притеснение на местните жители. И не на последно място искам да отбележа, че благодарение на тази спортна база ще бъдат създадени поне 20 нови работни места“, допълни Боримиров пред нашата медия.

Репортер на Novsport.com се свърза с ММС и оттам отговориха, че напълно подкрепят инициативата на Даниел Боримиров за изграждане на модерна спортна база в Бояна. Там са запознати с проекта и считат, че той ще е от полза на жителите на квартала и София.