Студеното отношение на треньорката на Камила Валиева - Етери Тутберидзе, към 15-годишната фигуристка е сред най-обсъжданите теми в последните часове. 

Дори шефът на МОК Томас Бах отбеляза безразличието на треньорския екип към Валиева след провала й на волната програма на Олимпиадата в Пекин в четвъртък. Главният треньор на руския национален отбор по спортна гимнастика Валентина Родионенко също взе отношение, атакувайки колежката си.

Отново всички говорят за Камила Валиева! Ето защо

В последните часове Тутберидзе логично търпи сериозни критики в Русия.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Тя е страхотен треньор, но в този случай, когато Валиева направи грешка, тя просто се счупи. Момичето бе поставено под огромен психологически натиск през целия олимпийски турнир.  

Камила не издържа и това е нормално, като се има предвид, че е само на 15 години. Затова когато се приближи до треньора си, Тутберидзе трябваше да я прегърне и да я целуне. А не с такава студенина да й се кара за грешките", коментира Родионенко, недоумявайки от поведението на Тутберидзе.

Кой хързулна невинното дете Камила?

"Това нямаше как да остане незабелязано, Бах е абсолютно прав. Случилото се не бива обаче да се тълкува като насилие над деца, както някои се опитват. В такива случаи треньорът трябва да бъде по-мек със спортиста, да го успокои, да му благодари за свършената упорита работа. Да, има грешки. Но ситуацията с Валиева е особена. Дори не знам кой в ​​света не подкрепя това момиче в момента? Тази строгост на треньора беше абсолютно неподходяща", добави Валентина Родионенко, която също работи с млади руски състезателки. 

Снимки: Profimedia.bg