Още една от балканските звезди на спорта е с положителна проба за коронавирус, след като е бил в близост до Новак Джокович. Това е баскетболистът Никола Йокич, който играе за Денвър Нъгетс. Заради инфектирането си 25-годишният център ще забави пътуването си до САЩ, където трябва да се включи в подготвителния лагер на Денвър за подновяването на сезона в НБА.

Йокич не е проявявал симптоми на COVID-19 при взимането на теста. Предполага се, че той се е заразил преди десетина дни, когато игра в бенефисния мач на баскетболиста Деян Милоевич. Сред участниците беше и Новак Джокович, а по същото време се провеждаше и турнира в Белград от веригата „Adria Tour”, организирана от най-добрия тенисист в момента. На профила си в "Инстаграм" Никола Йокич има снимки с Ноле, публикувани на 12 юни.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

След бенефиса на Милоевич стана ясно, че баскетболистът на Партизан Никола Янкович е заразен с коронавирус. Предполага се, че именно от този бенефис може да е тръгнала заразата, обхванала участниците в „Adria Tour”, а не прословутото парти в едно от нощните заведения на Белград.

В последните дни стана ясно, че осем души, свързани с турнирите на Джокович, са инфектирани с COVID-19. Четирима са сред звездите на тениса: Новак Джокович, Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки. С положителни проби са още треньорът на Гришо – Крис Гро, съпругата на Ноле – Йелена, кондиционният треньор на сърбина – Марко Паники, и бременната половинка на Троицки.