Премиерът Бойко Борисов е разпоредил oтварянето на стадионите за публика при спазване на строги мерки, които Министерството на здравеопазването ще посочи, научи БЛИЦ от сигурни източници.

До минути се очаква издаването на заповед на здравния министър Костадин Ангелов, която да регламентира достъпа до стадионите.

Новото футболно първенство у нас стартира в петък със срещата ЦСКА 1948 - ЦСКА - от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че на 31 юли спорният министър Красен Кралев разпореди до 31 август всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер да се провеждат без публика.

В последните часове феновете на ЦСКА и Левски настояха за отварянето на стадионите, изпращайки писма до Борисов, БФС, министерствата на спорта и здравеопазването и РЗИ. По-рано днес Красен Кралев коментира искането на футболните запалянковци: "Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

efbet Лига - сезон 2020/2021