Хафът на испанския национален отбор Дани Олмо, заяви, че всички в състава се наслаждават на пътя до финала на Евро 2024, спечелвайки трудна група и побеждавайки Германия и Франция в елиминациите, за да стигнат до мача за титлата срещу Англия в неделя.

Олмо влезе като резерва, за да се отчете с гол и асистенцияи и да помогне на Испания да победи домакините на четвъртфиналите и да вкара победния гол срещу Франция на полуфиналите.

26-годишният играч каза, че правенето на нещата по трудния начин е перфектната мотивация за конкурентна група от играчи.

"Трябваше да извървим трудния път и трябва да се гордеем с това как стигнахме дотук. Стилът на игра, който играем, е това, което ни доведе тук“, каза Олмо на пресконференция.

"Чувстваме се много добре и заредени, добре подготвени, физически и психически в най-добрата си форма. Знаем, че имаме уникална възможност в неделя. Супер мотивирани сме за предстоящия мач.

Всичките ни исли сега са насочени към финала. Деветдесет минути ни делят от славата, от възможността да спечелим Европейско първенство дванадесет години по-късно (след последния триумф на Евро 2012). Нашата мотивация е на върха си... Нямам търпение !", каза Олмо.

Олмо призна, че пътят на Англия също е бил труден и че техните съперници са показали борбен дух по време на турнира, който заслужава уважение. Той обаче не смята, че Испания трябва да промени атакуващия си стил за сблъсъка в неделя.

"Ако работи, защо да се променяме? Играем със стил, това сме като отбор. Винаги можем да правим нови неща и да се подобряваме, както казва треньорът, но идеята ще бъде да се придържаме към нашия стил“, каза Олмо.

"Англия е отбор, който показа, че никога не се предава... Но ние също страдахме. Срещу Германия, победа в продълженията... срещу Франция не беше лесно…Вярно е, че играхме добре. Загубихме полуфинал на Европейско първенство преди четири години. Имаме този лош опит и се научихме как да се подобрим. За мен двата най-добри отбора са тези, които стигат до финала. Ще се опитаме да се съсредоточим върху себе си и да дадем най-доброто от себе си", каза Дани Олмо.