Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Германският канцлер Олаф Шолц изрази благодарността си към всички, които са замесени при провеждането на едно успешно Европейско първенство, на което страната беше домакин. Финалната среща за титлата между Испания и Англия се играе в момента на "Олимпиащадион" в Берлин, а преди мача имаше кратка, но пищна церемония. 

Малко преди играчите на двата тима да излязат на терена там се проведе церемония по случай края на Евро 2024. Тя продължи само няколко минути, но беше на достатъчно добро ниво. Проявата започна с танци, с които десетки хора показаха интересна хореография. След това имаше изпълнение на живо на химна на Евро 2024 – песента Fire на MEDUZA, OneRepublic и Leony , а всичко приключи с многоцветна заря над стадиона.

След края на тази церемония капитанът на предходния шампион Италия, а именно Джорджо Киелини, изнесе трофея до терена.

"Цялата страна заедно сподели вълнението си, аплодира и дори пророни няколко сълзи. Евро 2024 беше нещо много специално", написа Шолц в социалната мрежа Х. "Благодаря на нашите момчета от отбора на Германския футболен съюз (ГФС), на феновете от цял ​​свят, на доброволците и служителите по сигурността. Без вас нямаше да е възможно!“.

Европейското първенство с участието на 24 отбора се проведе в 10 германки града, започвайки от 14-и юни, премина при огромен интерес и може да се запомни само с няколко инцидента. Домакините от Германия отстраниха Дания на осминафиналите, но след това бяха спрени от силно играещия отбор на Испания.

Междувременно хиляди испански и английски фенове се забавляваха преди финала на Олимпийския стадион в Берлин, където Испания се стреми към рекордна четвърта титла, а Англия към първа купа от голям турнир след спечеленото на своя земя Световно първенство през 1966-а година.

Двете групи привърженици се събраха в отделни фен зони, а късметлиите с билети след това се отправиха към стадиона, където се очакват още испанският крал Фелипе VI, както и британският престолонаследник – Принцът на Уелс Уилям.