Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

От нашия специален пратеник РУМЕН ПАЙТАШЕВ

Превърналият се в герой за Испания срещу Германия Микел Мерино oбяснимо беше на седмото небе от щастие след класирането на полуфинала на Евро 2024. 28-годишният халф на Реал Сосиедад се разписа в 119-ата минута и "Ла Фурия" елиминира домакините на еврошампионата. 

"Всичко се случи за частица от секундата. Когато видях, че Дани Олмо владее топката, разбрах, че има шанс за много качествено изпълнение и ще последва хубаво центриране. Топката беше перфектна, а аз успях да се справя с Антонио Рюдигер. Трябваше само да тичам, да скоча и да насоча удара с глава. Останалото е история", коментира Мерино.

Това ли е истинската причина за неотсъдената дузпа за Германия, взривила Евро 2024? ВИДЕО

"В първите няколко секунди не осъзнавах какво точно се случва. Не чувах нищо, беше пълна тишина. Тогава разбрах, че е гол и видях съотборниците ми да тичат към мен. Беше невероятно", разказа още героят на Испания. 

"Да, аз отбелязах, но попадението е на целия отбор и показва какво семейство сме. Това е кулминация на всички усилия, които полагаме в тренировките", подчерта Микел Мерино.

"За един отбор най-важно е да има характер. Близо сме до това да постигнем нещо голямо, но трябва да останем професионалисти. Почивка, сън, правилно хранене и правилната мотивация. Ще бъде лесно да сме готови на 100% за следващия мач", каза испанецът преди полуфинала с Франция на 9 юли.