Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Историческата победа на Турция с 2:1 над Австрия на осминафиналите на Евро 2024 отприщи големи празненства сред феновете на отбора. В социалните мрежи се появиха кадри как дори улица в Скопие е блокирана от колите на привърженици, развяващи турски знамена.

В Германия също имаше сериозни празненства сред турската общност, която е изключително многобройна на територията на страната. Всички мачове на тима на Винченцо Монтела на Европейското първенство преминават в атмосфера, наподобяваща стадионите в Турция.

Футболистите от националния отбор отприщиха луд купон в съблекалнята на стадиона в Лайпциг след успеха. На кадрите, споделени в социалните мрежи, може да се види как играчите се впускат в ориенталски танци под звуците на традиционна музика. Кючеци се въртяха и из цяла Германия, където е пълно с турски преселници. 

Феновете в Истанбул получиха шанс да гледат победата над Австрия на огромни екрани, разположени на много места в града. Дори един от градските влакове спря за кратко, за да може пътниците да видят част от срещата.

Турция не спа след триумфа, купони имаше във всички населени места на страната.