Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Футболните фенове и специалисти вече няколко часа не спират да коментират работата на ВАР и на английския съдия Майкъл Оливър по време на осминафинала на Евро 2024 между Германия и Дания. Немците спечелиха с 2:0, след като два гола бяха отменени след намесата на видео-асистент арбитрите, които дадоха и дузпа в полза на „маншафта“.

Още в четвъртата минута попадение на Нико Шлотербек с глава беше отменено, след като Майкъл Оливър прецени, че Джошуа Кимих е блокирал Александър Сков Олсен в опита му да последва Шлотербек при атаката на топката във въздуха.

„Английските съдии отново развалят мача“, коментира един от потребителите на социалната мрежа „Х“.

„Едва пета минута на мача, а Майкъл Оливър вече блесна с безумие. Английските рефери никога не те разочароват, когато очакваш да се издънят“, написа друг.

Само две минути след началото на второто полувреме гол на Йоаким Андерсен за Дания беше отменен след намесата на ВАР, който прецени, че пръстите на лявото стъпало на Томас Дилейни от „червения динамит“ са в положение на засада преди той да подаде на Андерсен.

Това предизвика гнева на бившия английски национал Тио Уолкът, който написа в „Х“: „ВАР убива любовта към футбола. Трябва да го рестартираме“.

В 52-ата минута Андерсен отново беше посечен от видеоповторенията. Дебютиралата на Евро 2024 система „Сникометър“ подаде сигнал, че играчът на Дания е играл с ръка в наказателното поле и Майкъл Оливър отсъди дузпа.

Решението беше остро критикувано от мениджъра на Тотнъм Анге Постекоглу в ефира на телевизия ITV.

„Видяхме ситуацията. Дузпа, която не беше нужно да се отсъжда. Ако още някой ми каже, че ВАР не влияe на мачовете, ще повърна. Точно това се случва всеки път след намесата на технологията. Не беше това целта с нейното въвеждане. Не заради това се платиха толкова пари. Този път вината не е на Майкъл Оливър, а на новите технологии“, заяви австралийският специалист.