Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман призова нацията да подкрепя докрай футболистите, докато домакините се готвят да открият Евро 2024 в петък срещу Шотландия.

Германия се провали на последните три големи турнира, но оптимизмът сред феновете расте, че те могат да се представят по-добре на родна земя.

"Искам да се обединим като нация и да подкрепяме германския национален отбор, включително и на стадиона. Това е изключително важно. Трябва да използваме по всякакъв начин домакинското предимство, което имаме", каза Нагелсман на пресконференция в Мюнхен.

"Така че, моля Ви, бъдете шумни утре. Щастлив съм, когато мога да общувам с играчите по време на мача. Но утре няма да имам нищо против, ако не мога, защото е твърде шумно на стадиона", добави той.

"Шотландия не е отбор, пълен със световни звезди, но това ги прави опасни, защото те имат много бързи играчи, които дават всичко от себе си, с класически шотландски манталитет", заяви още треньорът.

По отношение на състава Нагелсман може да разчита на всички. Крилото Лерой Сане също е "на 100 процента готов и без болка след контузията си. Той е напълно на разположение", но не се очаква да започне като титуляр.

"Разбира се, че сме наясно със стартовите 11. Важно е да се даде на титулярите "определена психологическа сигурност", така че грешките "също да бъдат толерирани", каза още селекционерът.

Той обаче коментира, че е също толкова важно да се предаде на играчите в останалата част от отбора, "че добрата подготовка също си заслужава".

Нагелсман заяви, че може да усети вълнението в своя отбор.

"Когато погледна в очите на играчите, виждам много увереност и вяра. Това е, което искам. Сега съм ги стегнал малко, но утре ще ги пусна и ще ги оставя да тичат", добави 36-годишният германски селекционер.

По-рано Емре Джан се присъедини към отбора на Германия за официалната снимка, ден след като беше повикан. 30-годишният капитан на Борусия Дортмунд заема мястото на Александър Павлович от Байерн Мюнхен, който е със заболяване.

Джан също взема фланелката на Павлович с номер 25. Той не е на линия да започне срещу Шотландия, а Тони Кроос, Илкай Гюндоган и Роберт Андрич ще бъдат тримата в халфовата линия.

Гюндоган, който ще бъде капитан на Германия за първи път, каза пред медиите: "Ако започнем добре, ще имаме инерция на наша страна. Тогава хората ще бъдат много по-позитивни и ще могат да ни подкрепят още повече".

В група А са още съставите на Унгария и на Швейцария.