Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Нечуван скандал е напът да се разрази на Евро 2024. Сръбският футболен съюз заплаши УЕФА, че ще прекрати участието си на шампионата, ако Албания и Хърватия не бъдат наказани.

Повод за ултиматума е поведението на феновете на двата отбора, които скандираха „Убий сърбина“ по време на вчерашната среща от група „В“, в който Албания стигна до равенството 2:2 с гол в добавеното време.

„Футболният съюз на Сърбия изисква от УЕФА най-строги мерки и ако не бъдем удовлетворени, ще напуснем Евро 2024. Случилото се е скандално и не бива да се повтаря. Искаме феновете, които скандираха неприемливи слогани да получат драконовски наказания“, заяви генералният секретар на централата Йован Шурбатович.

„Изпратили сме жалба до УЕФА заради случилото се по време на мача между Хърватия и Албания. Подобно поведение няма място във футбола. Не искаме европейското първенство да бъде политизирано. Не искаме да участваме, ако подобни инциденти се случат отново“, допълни Шурбатович преди днешния мач на Сърбия срещу Словения.

Още от началото на Евро 2024 албанските фенове са трън в очите на Сърбия, тъй като развяват знамена на Велика Албания и на Армията за освобождение на Косово. Ако Сърбия изпълни заканата си, това ще бъде нечувана ситуация в историята. До момента няма случай, в който отбор да е напуснал първенство, в което е започнал участието си.