Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Голямата звезда на Франция Килиан Мбапе има желание да играе още утре срещу Нидерландия (от 22:00 часа) в срещата от група "D" на Евро 2024.

Нападателят получи фрактура на носа при победата с 1:0 над Австрия в първия мач на "петлите" на шампионата в Германия. Очакванията на френските медии бяха да не се рискува със здравето на футболиста и да пропусне оставащите две срещи - с “лалетата” и Полша, след което да се върне за двубоя на тима от 1/8-финалите. 

От нидерландската телевизия NOS обаче твърдят, че източник от френския лагер им споделил, че самият Мбапе държи да играе още утре. Оттам добавят, че засега не се знае кога ще бъде взето решението дали звездата ще бъде на разположение на Дидие Дешан за двубоя с Нидерландия.

Голмайсторът излезе на тренировката тази вечер със специалната маска, която тества, и нищо чудно утре наистина да бъде в игра срещу "лалетата".  

Мбапе се включи и в заниманието на френския тим в сряда, когато беше с лепенки на носа, а днес беше заснет при пристигането на отбора в Лайпциг как няма нито предпазна маска, нито каквито и да било превръзки на носа.

"Потвърждавам, че Килиан се чувства много по-добре и се възстановява така, че да бъде на линия за идната среща. Нещата вървят в тази посока и ние ще погрижим да го видим на терена", обясни Дешан, което е ясен знак, че може да използва Мбапе още утре.