Селекционерът на Украйна Серхий Ребров бе изключително щастлив от победата с 2:1 над Словакия в мач от група „Е“ на Евро 2024.

„Много се радвам за играчите. Реагирахме много добре на изоставането. Променихме някои позиции в нашата висока преса на полувремето. Играчите, които влязоха от пейката, ни подобриха. Най-важното е, че показахме нашия дух. Наистина се опитахме да променим резултата и заслужено спечелихме“, започна Ребров.

„Срещу Румъния се представихме много зле, но те показаха различен дух и заслужиха победата. Трябва да се концентрираме върху следващия мач, но това беше много важна победа за отбора и за страната. Не крещях на полувремето. Трябваше да реагираме през второто полувреме. Не пресирахме достатъчно високо. Разбрахме, че това е нашият шанс и това казах. Казах „не се тревожете за резултата и просто играйте“, допълни украинският селекционер.

Ребров говори и за решението си да пусне като титуляр на вратата Анатолий Трубин: „Радвам се, че имаме добра конкуренция сред вратарите. Мисля, че Анатолий Трубин заслужаваше да играе след играта си срещу Германия. Той беше много спокоен и можеше да започне преди този мач. Ярмоленко играе в своето четвърто първенство, но имаме млад отбор и играчи, които не са свикнали на това ниво и толкова пълни стадиони. Беше важно да реагираме по различен начин във втория мач и мисля, че заслужавахме трите точки. Играчите вероятно ще празнуват малко, но утре се връщат на тренировка“.