Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте очаква изключително равностоен четвъртфинал срещу Германия на Евро 2024  и нивото да бъде като за финал. 

"Ще изиграем равностоен мач, може да е финал. Ще бъде 50-50, много равностойно", започна Де Ла Фуенте и подчерта съперника на фона на толкова много похвали за играчите му, които той вижда като най-добрите в света. 

"Мачът е финал. Германия е страхотен отбор. Имат много стабилен, балансиран отбор, имат индивидуалност. Джамал Мусиала, Флориан Виртц. Те са съперник за финала на Европейското първенство или на Световното", продължи специалистът.

"Той е супер класа и е жалко, че иска да напусне футбола" и се пошегува: "Мислихме да му вържем краката, но не мисля, че УЕФА ще ни позволи", каза испанските треньор за Тони Кроос.

"Най-доброто нещо е да се защитим с по-добра атака. Играем срещу съперник с подобна на нашата идея. Този, който направи най-малко грешки, има най-големи шансове да спечели мача", продължи Де Ла Фуенте и призна, че е попитал играещите в Бундеслигата Дани Олмо и Алехандро Грималдо за „по-специфични аспекти“ на съперника.