Въпреки ранното отпадане в груповата фаза на Евро 2024, старши треньорът на Полша Михал Пробеж иска да напусне турнира с високо вдигната глава.

"Казах на моите играчи да бъдат силни. Те не трябва да се страхуват и не трябва да избягват медиите и феновете. Защото вярвам в този отбор", каза той на пресконференция в базата им в Хановер.

След като загуби първите си два мача в група "D" от Австрия (1:3) и Нидерландия (1:2), Полша беше елиминирана от борбата за място на осминафиналите след равенството 0:0 на Франция с Нидерландия снощи. Полският тим е първият, който официално напусна турнира в Германия. Последният им мач в групата е във вторник срещу Франция.

"Това, което не беше достатъчно срещу тези топ отбори този път, може да бъде само урок за бъдещето. Има върху какво да работим. Сега е важно нашите футболисти да играят редовно за своите клубове. Тогава ще направим всичко възможно да се развиваме като екип. Няма да развалям всичко, само защото мачовете ни срещу Нидерландия и Австрия не се развиха добре. Виждам голям потенциал в отбора!", добави селекционерът на Полша.

Медиите в страната обаче не бяха изненадани от отпадането.

"Тези, които дойдоха последни, отпадат първи", пише сайтът goal.pl, намеквайки за факта, че отборът се е класирал за турнира чрез плейофите и сега е първият, който е елиминиран.

"Краят на надеждата", пък пише таблоидът "Факт".

Полша имаше проблеми заради контузията на Роберт Левандовски, който нарани бедрото си в контрола преди Евро 2024. Той пропусна първата загуба от Нидерландия и влезе като резерва през второто полувреме срещу Австрия.

Един от основните играчи Аркадиуш Милик също отпадна от турнира заради травма.