Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Английският национал Джуд Белингам беше обвинен в словашките футболисти и медии, че е направил неприличен жест към тяхната резервна скамейка, след като вкара изравнителния гол за 1:1 в петата минута на добавеното време при успеха на „трите лъва“ с 2:1. Победата на „Фелтинс Арена“ класира Англия за четвъртфиналите на Евро 2024.

Бяха показани снимки и видео, на които изглежда, че след попадението си 21-годишният халф се хваща за слабините, гледайки към резервите на Словакия. Това предизвика отговор на самия Белингам, който се защити от обвиненията.

„Става дума за лична закачка с мои много близки приятели, които бяха на трибуните и седяха зад резервните скамейки. Нямам нищо против играчите на Словакия. Изпитвам само уважение към тях. Поздравявам ги за начина, по който играха в мача срещу нас“, написа Белингам на профила си в социалната мрежа „Х“.

Английски фенове опитаха да разчетат думите, които играчът на Реал (Мадрид) крещи в момента, в който попадна в прегръдките на съотборниците си след гола със задна ножица във вратата на Мартин Дубравка.

Според тях Джуд Белингам е извикал: „Кой друг?“ (Who else?)”.

„Можете да видите яростта му! Джуд Белингам знае много добре какво говорят хората за него и по време на мача за него се чуха доста критики и някои не много приятни неща. Даде отговор на всичко това с невероятен гол“, заяви бившият национален вратар на Англия Джо Харт в ефира на радио „ВВС 5“.