Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети пое отговорност за ранното отпадане на Европейското първенство. "Скуадра адзура" отпадна на 1/8-финалите на турнира след загуба с 0:2 от Швейцария.

"Аз нося отговорност за случилото се, тъй като аз избирам отбора. Не съм доволен от представянето ни тази вечер, не бях доволен и от мача с Испания. В другите два двубоя имаше повече положителни неща. Оставих част от титулярите да почиват и промених някои неща в отбора, защото исках да поддържам интензитета в играта.

На този турнир опитахме различни неща и в крайна сметка изводът е, че трябват промени. Резултатът не е толкова скандален, колкото хората ще го изкарват. Успяхме да излезем от групата, но днес не видях отбор със стил. Не успявахме да поддържаме темпото на съперника и не можехме да печелим топката. Дори и когато го правехме, след това я губехме твърде бързо.

Боли да отпаднеш по този начин и се извиняваме на феновете ни. Днес разочаровахме, а Швейцария заслужи победата. Беше ни трудно през целия мач, а през първото полувреме губехме притежанието на топката твърде лесно и им оставяхме големи пространства. Ще бъде трудно да преглътнем това поражение", каза Спалети след мача.