Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

От нашия специален пратеник РУМЕН ПАЙТАШЕВ

Селекционерът на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте коментира победата на тима си с 2:1 над Франция на полуфинала на Евро 2024, игран на „Алианц Арена“ в Мюнхен. Той взе отношение по представянето на младия талант Ламин Ямал, който изравни резултата за 1:1 с впечатляващ гол.

“Запитах се дали аз на 63 години мога да се сетя за по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин Ямал. Трябва да му помогнем да остане здраво стъпил на земята и да се представя по на-добрия начин. Трябва спокойствие“, заяви Де ла Фуенте.

„В Древен Рим, когато са говорили за Цезар, хората са казвали: “Помнете, че е смъртен”. Но трябва и да запазя вяра в тази група от играчи. Те винаги работят за общото благо. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении. Имаме късмета да разполагаме с изключително млад отбор, с много настояще и бъдеще. Гордея се, че мога да водя тези играчи”, допълни селекционерът на „червените фурии“.

„Сигурен съм, че финалът ще бъде тотално различен. Въпреки че може и да звучи невероятно, но има какво да подобрим в представянето си”, завърши 63-годишният специалист.