Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

УЕФА изгони аржентинския съдия Факундо Тейо от Евро 2024. Заедно с 42-годишния рефер си тръгва и неговите асистенци и сънародници Габриел Чаде и Есекил Брайловски, както и аржентинският отговорник за ВАР Алехандро Фернандес.

Те са част от общо шестимата съдии, които европейската футболна централа отстрани от Европейското първенство, съобщава „Сън“. Вече стана ясно, че испанецът Хесус Хил Мансано е бил върнат от Евро 2024 след само един мач.

Факундо Тейо получи сериозни критики относно недадена дузпа в полза на Шотландия заради нарушение на унгареца Вили Орбан срещу Стюърт Армстронг. Това се случи при загубата на „гайдарите“ с 0:1 в мач от група „А“ на 23 юни.

Алехандро Фернандес пък е обвинен, че не се намесил в ролята си на отговорник за ВАР при две ситуации в наказателните полета по време на същия двубой. Освен положението с Армстронг, другото е за вероятна дузпа в полза на Унгария през първото полувреме, когато Ендре Ботка беше ударен с лакът от Грант Хенли в пеналтерията.

Припомняме, че на Евро 2024 беше допуснато участието на аржентинската съдийска бригада след споразумение между УЕФА и КОНМЕБОЛ. Според условията на съглашението рефер от Южна Америка ще ръководи срещи от Европейското първенство, а италианецът Маурицио Мариани ще свири на Копа Америка. Той вече взе участие в турнира, след като беше гладен съдия на мача между САЩ и Боливия (2:0).