Бившият треньор на ЦСКА и настоящ селекционер на Румъния Едуард Йорданеску беше разочарован след загубата с 0:2 от Белгия на Евро 2024. Специалистът смята, че съперникът е бил на много високо ниво, като дори “червените дяволи” имат шанс за титлата.

"Те са отбор с много качество, имат скорост, експлозивност, сила. Завършен отбор са. Белгийците са кандидати да спечелят титлата. В нито един момент не се предадохме, борихме се, но беше много трудно. През второто полувреме можехме да вземем и точка", каза Йорданеску.

"Имахме страхотен старт на турнира, сега нека видим как ще се справим с трудностите. Имаме нужда от солидарност и единство", продължи той.

Наставникът на северните ни съседи говори и за начина, по който ще подготви играчите за заключителната битка срещу приятната изненада в група “Е” Словакия.

“Ще анализираме детайлно мача. Имахме много дуели в този двубой, за разлика от първия. Имахме нашите шансове срещу Белгия. Винаги ще се опитваме да бъдем по-добри и ще се опитваме да подобряваме за третия мач. Имам пълно доверие в нашия отбор. Ще направим каквото можем, за да реагираме", добави Едуард Йорданеску.