Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Турция Винченцо Монтела обяви, че победата над Австрия с 2:1 на осминафиналите на Евро 2024 е негов личен реванш. 50-годишният италианец визира загубата с 1:6 от австрийците в контролна среща, играна на 26 март във Виена.

„Отнесохме много критика след онзи мач. Това беше най-слабото представяне на отбора под моето ръководство. Тежката загуба стоеше като черно петно в треньорската ми биография. Исках отново да играем с Австрия, за да взема реванш. Да, онова беше контрола, но това не може да бъде оправдание“, заяви Монтела.

„Австрия е отбор, който не допускаше до момента голове след статични положения, а ние вкарахме два. Освен това е много трудно въобще да им вкараш гол, но и това успяхме да преодолеем“, допълни доволният италианец.

„Последният мач на Турция срещу Нидерландия също завърши със загуба с абсолютно същия резултат - 1:6 (7 септември 2021 година). Вероятно съдбата ни дава сигнал, че е време за нов реванш и сега. Нидерландия играе много силно и ще трябва да се борим като лъвове, както беше срещу Австрия“, призна бившият нападател на Рома.

„Много съм щастлив, че работя в Турция, където има страхотни фенове. Постоянно усещаме тяхната любов и подкрепа. Искам специално да благодаря на Фатих Терим. Познавах го отпреди. Видяхме се преди няколко месеца и тогава ми вдъхна кураж за европейското първенство“, завърши Винченцо Монтела.