ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Програмата на Евро 2020 продължава с един мач от група „В“ и два от група „С“. Днешните срещи предлагат интрига, тъй като три отбора ще водят битка за ранно осигуряване на място на осминафиналите. Изключително емоционален двубой се очаква на стадион „Паркен“ в Копенхаген, където Дания ще играе срещу лидера в световната ранглиста на ФИФА Белгия.

ГРУПА „В“ - ТУК 

„Червеният динамит“ ще бъде без звездата си Кристиан Ериксен, който в събота получи сърдечен арест малко преди края на първото полувреме на мача с Финландия (0:1). Халфът беше на ръба на смъртта, но вече е стабилизиран и в добро състояние в болницата в Копенхаген, която е съвсем близо до стадиона. В 10-ата минута на днешния двубой с Белгия ще има специален жест от футболистите на двата тима, които ще прекратят за малко играта, за да окажат подкрепа на Ериксен.

Победа на „Паркен“ ще класира Белгия на осминафиналите на европейското първенство. „Червените дяволи“ ще могат да разчитат на завърналите се Аксел Витсел и Кевин де Бройне. Витсел лекуваше контузия, заряди която не е играл от януари, докато Де Бройне беше аут след финала на Шампионската лига, където получи лицева фрактура.

ДАНИЯ – БЕЛГИЯ

Днес от 19:00 часа
Копенхаген, „Паркен“
Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Дания: Шмайхел, Вас, Кяер, Кристенсен, Меле, Хьойберг, Дилейни, Поулсен, Йенсен, Брейтуей, Долберг
Контузен: Ериксен

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Денайер, Вермаелен, Мюние, Тилеманс, Дендонкер, Азар, Мертенс, Лукаку, Караско
Контузен: Кастан; Под въпрос: Вертонген

Баланс: 15 мача, 6 победи за Дания, 3 равенства, 6 победи за Белгия, г.р. 27:25 за Дания

---------------------------------------------------------

ГРУПА „С“ - ТУК

Украйна и Северна Македония започнаха с разочарование участието си на Евро 2020. Украинците наваксаха два гола пасив срещу Нидерландия, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3 на „лалетата“. В дебюта си на голям турнир македонците от своя страна отстъпиха с 1:3 на Австрия, след като допуснаха два гола в последните 12 минути.

Сега и двата отбора ще опитат да постигнат задължителна победа, а загубилият вероятно ще отпадне от шампионата. Това зависи в голяма степен от другия мач в групата, в който Нидерландия играе с Австрия малко по-късно.

УКРАЙНА – СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Днес от 16:00 часа
Букурещ, „Арена Национала“
Съдия: Фернандо Рапалини (Аржентина)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Украйна: Бушчан, Караваев, Забарний, Матвиенко, Миколенко, Зинченко, Сидорчук, Малиновски, Ярмоленко, Яремчук, Циганков
Контузен: Зубков

Северна Македония: Димитриевски, С. Ристовски, Муслиу, Д. Велковски, Алиоски, Николов, Адеми, Барди, Елмас, Пандев, Трайковски
Контузени: няма

Баланс: 4 мача, 2 победи за Украйна, 1 равенство, 1 победа за Северна Македония, г.р. 3:1 за Украйна

---------------------------------------------------------

Нидерландия и Австрия започнаха с победи участието си на европейското първенство, а победителят от днешния двубой ще си гарантира участие на осминафиналите, въпреки че ще има да изиграе още едни мач от груповата фаза. „Лалетата“ в последните си шест срещи показаха, че могат да бележат много голове (общо 27), но и често допускат попадения във вратата си (9). Това беше доказано и в мача с Украйна (3:2). Добрата новина за селекционера Франк де Бур е завръщането на основния защитник Матайс де Лихт, който най-вероятно ще замени Юриен Тимбер в сърцето на отбраната.

НИДЕРЛАНДИЯ – АВСТРИЯ

Днес от 22:00 часа
Амстердам, „Йохан Кройф Арена“
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Нидерландия: Стекеленбург, Дъмфрис, Де Лихт, Де Врай, Блинд, Вайндал, Де Йонг, Де Роон, Вайналдум, Депай, Вегхорст
Контузен: Ван де Беек

Австрия: Бахман, Лийнхарт, Алаба, Хинтерегер, Лайнер, Лаймер, Забицер, Грилич, Улмер, Баумгартнер, Калайджич
Наказан: Арнаутович

Баланс: 19 мача, 9 победи за Нидерландия, 4 равенства, 6 победи за Австрия, г.р. 36:24