ГРУПА „В“ - ТУК  ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Националните отбори на Дания и Белгия ще демонстрират подкрепата си към Кристиан Ериксен по време на днешния мач между двата отбора от група „В“ на Евро 2020.

Двубоят ще започне в 19:00 часа българско време, а точно в 10-ата минута играта ще бъде спряна, за да може двата отбора да изразят уважението си към Ериксен. Както е известно, датският национал получи сърдечен арест в края на първото полувреме на срещата между Дания и Финландия (0:1) в събота.

"Искам да отида и да видя Кристиан в болницата. Говорих с треньора за това и очевидно той се съгласи. Освен това, ще спрем играта на 10-ата минута в негова чест. След мача ще изпратя съобщение на Кристиан, но точно сега трябва да му дадем малко време - на него и на семейството му", обяви белгийският нападател Ромелу Лукаку, който е съотборник с Ериксен в Интер.

Интересното е, че стадион „Паркен“, където ще играе днешния мач, и болницата в Копенхаген, в която е настанен Кристиан Ериксен, са разделени само от голяма тревна площ и няколко сгради.