Шампионът Байерн елиминира РазенБалшпорт Лайпциг с 5:4 след дузпи на 1/16-финалите в турнира за Купата на Германия. В редовното време и продълженията резултатът на срещата в Лайпциг бе 1:1. Буквално в последната дузпа Тимо Вернер единствен от всички изпълнители от бялата точка пропусна и ощастливи гостите от Мюнхен, които се класираха за 1/8-финалите на надпреварата. От 53-ата минута „червените биковете” играха в намален състав, след като втори жълт и съответно червен картон получи Наби Кейта.

През първата част домакините бяха по-активни и можеха да поведат в 36-ата минута, когато Емил Форсберг изпълни пряк свободен удар, а топката облиза напречната греда. Съдията Феликс Цвайер първо бе отсъдил дузпа за нарушение на Артуро Видал срещу Форсберг, но след консултация с единия от асистентите си отмени решението и даде прекия свободен удар на границата на наказателното поле. Телевизионните повторенията показаха, че нарушението наистина е извън наказателното поле.

След червения картон баварците се възползваха от числения си превес и взеха инициативата. Изненадващо обаче домакините първи стигнаха до гол. В 68-ата минута Юсуф Поулсен падна на земята след предполагаемо единоборство с Жером Боатенг и Феликс Цвайер посочи бялата точка. Предполагаемото нарушение бе на границата наказателното поле, но Емил Форсберг (68-дузпа) бе точен и даде аванс на домакините. Радостта им обаче трая само няколко минути, тъй като Тиаго Алкантара (73) изравни след пас на Боатенг.

Баварците натиснаха до края на редовното време, но не успяха да направят пълен обрат и се стигна до продължения. В тях домакините продължиха да се бранят стабилно и не допуснаха гол, за да се стигне до дузпите. Вратарят Гулачи отчая Левандовски и съотборниците му, а в 104-ата минута и гредата спаси унгарския страж след удар с глава на дебютанта Куаси Врийт.

При ударите от бялата точка всички изпълнителни се разписаха до последната дузпа на Тимо Вернер, чийто удар бе отразен от вратаря Ссвен Улрайх. Така Байерн отстрани РБ Лайпциг и се класира за 1/8-финалите на турнира.