Надвилият Байерн с 1:0 у дома преди паузата за националните тимове Аугсбург спечели с 3:2 при визитата на Шалке 04 в среща от осмия кръг на германската БУндеслига, въпреки че остана с 10 души при резултат 2:2 в 70-ата минута заради червения картон на Мергим Бериша. Но успехът дойде благодарение на гола на Андре Хаан в 77-ата.

Аугсбург поведе с 2:0 до 21-ата минута благодарение на двете попадения на Ермедин Демирович. Шалке редуцира изоставането си в 33-ата с попадение на опитния Симон Тероде.

В началото на второто полувреме Том Краус беше изведен сам срещу вратаря Рафал Гикиевич и копна топката над него, за да направи 2:2. Този гол даде импулс на кралскосините и те започнаха да атакуват повече и по-опасно. Ситуацията за Аугсбург се усложни още и с червения картон на Бериша.

Но баварците започнаха да атакуват бързо и при една такава атака Андре Хаан беше намерен от Роберт Гумни, за да вкара третото и победно попадение.

Много емоционален и бърз мач се получи, но ние винаги вярваме в себе си. Щастливи сме  от успеха, заяви авторът на първите два гола Демирович.

С победата Аугсбург се придвижи на 10-о място, докато домакините слязоха 15-и, на точка зад Херта (Берлин).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!