Двете съчетания на ансамбъла по художествена гимнастика ще бъдат още малко променени и ще станат още по-сложни. Това разкри треньорът на тима Весела Димитрова. Причината се крие в желанието отделните елементи от композициите да носят повече точки на състезанията.

„Изненадах се, че всички журналисти са грласували за нас, но съм щастлива”, каза Весела Димитрова по повод определянето на ансамбъла за отбор на месец април, а тя стана треньор на месеца.

„Комплексът в Павел Баня беше чудесен, момичетата правиха процедури и си почиваха. Имаха нужда от почивка. Всички травми отшумяват и в понеделник бяха заредени и готови за работа”, допълни още специалистката.

„В средата на месец юни заминаваме на подготвителен лагер в Япония заедно с индивидуалното. Това е прекрасна идея, благодаря на японската делегация, която дойде у нас и гледа световната купа. Хората са очарователни и са готови да предоставят всички условия за нашата подготовка. Със сигурност ще ни трябва време за аклиматизация преди Олимпиадата в Токио”, коментира още Димитрова.

„След този лагер имаме две състезания – в Казан и Минск от веригата Чалъндж и накрая е световното първенство в Песаро (29 август-3 септември). Искрено се надявам да задържим нивото и ще правим всичко възможно. Само децата да са здрави. Проблем с мотивацията няма да имаме, само ни трябва шанс и естествено, малко късмет”, допълни още чаровната треньорка.

„Напаснахме съчетанията според новия правилник. Ще има леки промени, за да можем да събираме още повече точки в отделните елементи. Наблегнахме върху хореографията и артистичността. Сега на съдиите е доста по-трудно да оценяват особено, когато са два уреда в съчетанието. Нямат фишове пред себе си, съдийстват това, което виждат. И е важно отделните елементи да се виждат. И двете съчетания са много трудни. На това заложихме и заради това печелим”, завърши Весела Димитрова.