Българската делегация по художествена гимнастика посети будистки храм в град Мураяма. Нашите момичета продължават подготвителния си лагер в японския град. Такива лагери ще има до 2020 година, когато е Олимпиадата в Токио. Състезателките и треньорите им разгледаха храма, а след това в тяхна чест бе дадена специална вечеря, на която присъстваха президентът и представители на местния Ротари клуб, съобщава федерацията по художествена гимнастика.

Момичетата посетиха и ферма за череши. В Япония черешата се смята за плод на влюбените. Срещата под клоните на черешово дърво носи щастие. В Япония тя е знак на самураите и символизира със своя червен цвят кръвта на войниците и тяхната саможертва.

Стефани Кирякова и Анна Шивачева от ансамбъла представиха отбора при посещението в местните училища "Нишиго" и "Окубо". Нашите момичета бяха посрещнати с български трикольор, надписи "добре дошли", както и с огромна радост и внимание. Децата отново задаваха много въпроси и повтаряха някои упражнения, показани им от българските гости.