Ансамбълът по художествена гимнастика получи оценка 15,700 точки при първото си участие. Тимът дебютира в Гран при на Москва. Нашите са в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова. В София останаха трите резерви Мадлен Сергеева, Стефани Кирякова и Камелия Стоилова.

Треньор е Весела Димитрова, помага й златното момиче Михаела Мавеска. В екипа са още хореографите Елица ПавликеноваМаргарита Будинова и Гоча Будагашвили.

Нашите играха съчетанието с пет обръча по изключителната музика на унгарския композитор Балаш Хаваси "Пролетен вятър". Грациите се справиха отлично, но малко преди края при изключителен рисков елемент обръч излезе извън килима и бе използван резервен уред. Именно това снижи оценката на нашите.

За първо участие в дебютен турнир представянето е повече от прекрасно. Момичетата играят с вдъхновение и изпълняват изключително много рискови елементи.

В Гран при на Москва заявка за участие дадоха само Русия, Египет и България. Класирането не е от особено значение, желанието на треньорите е момичетата да изиграят съчетанията си с възможно най-малко грешки, да се покажат пред съдиите и да свикват с напрежението на турнирите.

След изиграването на композициите с пет обръча Русия получи оценка 17,550 и поведе в класирането.